Omgeving Hotel Aqua Fantasy

Controleer beschikbaarheid

Aantal Personen

Long beach en Ladies Beach

Aan stranden komt u in Kusadasi niets tekort! De meest bekende stranden zijn Ladies Beach en Long Beach. Long Beach is het langste strand van Kusadasi. Get strand is ongeveer 18 km lang. Een breed zandstrand dat geleidelijk af loopt. Ladies Beach is drukste en gezelligste strand van Kusadasi. Het is een smal zandstrand waar ligbedden en parasols te huur zijn. Het strand loopt geleidijk af. Aan Ladies Beach grenst een gezellige boulevard waar altijd wel iets te beleven is. Er zijn talrijke restaurantjes aanwezig.

Pamukkale

Pamukkale ligt ten noorden van Denizli in Turkije. Pamukkale betekent "kasteel van katoen" in het Turks en is een natuurfenomeen in Turkije. Het sterk kalkhoudende water loopt via een groot aantal zogenaamde terrassen van een helling. De dikke pakketten kalk langs de terrassen worden afgezet door het zeer warme water dat hierop neerslaat. De helling krijgt een bijzonder uitzicht, Pamukkale lijkt op een kasteel van katoen. Sommigen vinden het meer op een bevroren waterval lijken. De vorming van kalk wordt echter aangetast door het grote aantal toeristen dat jaarlijks Pamukkale bezoekt.

Efese

Plaatje Efese Ephesos (in bijbelvertalingen meestal 'Efese' of 'Efeze' genoemd) is een eeuwenoude stad die al lang niet meer is bewoond. Het theater en de schitterend bewaard gebleven resten van de stad trekken nog steeds duizenden bezoekers. De ruïnes zijn uitgegroeid tot de grootste toeristische trekpleister van Turkije. Efese is gesticht tussen 1500 en 1000 voor Christus. De hoogtepunten van de oude antieke stad zijn de Bibliotheek van Celsus, het theater, de grot van de 7 slapers, het Maria huis en de tempel van Artemis.

Kusadasi

Kusadasi kent een zogenaamd mediteraan klimaat. Dit zijn hete zomers en zachte winters hierdoor is er het hele jaar toerisme. De stad heeft ongeveer 300 zondagen per jaar.Het is er altijd druk met toeristen en de vele zeer grote cruise schepen en jachten die aanmeren in de haven. Kusadasi werd vroeger“Eiland van de Vogels” genoemd, deze naam is te danken aan het feit dat er veel verschillende soorten vogels naar Kusadasi kwamen om te broeden.

Ziekenhuizen Kusadasi

In Kusadasi zijn twee ziekenhuizen, een privé ziekenhuis en een openbaar. Beide hebben alle voorzieningen die een ziekenhuis behoren te hebben. Er zijn ook doktersposten die u uitstekend kunnen helpen wanneer u een dokter nodig heeft.

Temperaturen/ zeewater temperatuur

Januari 6 -12 C /15 C
Februari 5 - 12 C /15 C
Maart 6 - 14 C /15 C
April 12 - 20 C /16 C
Mei 17 - 25 C /19 C
Juni 22 - 32 C /22 C
Juli 25 - 35 C/ 24 C
Augustus 25 - 40 C/ 23 C
September 20 - 30 C/ 22 C
Oktober 16 - 25 C/ 20 C
November 12 - 18 C/ 18 C
December 8 - 14 C /17 C